Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Ik werd vanochtend wakker met het gevoel dat ik het helemaal wist. Het is dat moment op de grens tussen waken en dromen, wanneer je al een beetje bewust bent en tegelijkertijd ook nog half tussen de sterren. Waarin je je nog een beetje herinnert waar je vandaan komt en waar je naar toe gaat. Zo’n moment dat je gewoon wéét waar je bent, wie je bent en waarin je precies in je borst voelt waar je centrum is. Daarna neemt het bewustzijn meer en meer over en glijdt dat precieze weten als zand tussen je vingers weg. Het enige wat je daarna nog weet is hoever je bewustzijn van je centrum verwijderd is en hoeveel werk er nog voor je ligt.

Ik heb een intensieve week van training in Brussel achter de rug met volgende week nog een in het vooruitzicht. Om nog even in beweging te zijn besluit ik een lange wandeling door de Drunese duinen te maken. Misschien kan ik ook dat gevoel, die ervaring weer terug vinden. Het is een grijze dag met sneeuw over de zandvlakte en een daglicht dat lang voor de avond al afscheid wil nemen. Ik heb geloof ik een abonnement op grijze dagen de laatste tijd. Het gevoel van vanochtend komt niet terug maar het mooie is dat ik weet dat het er was en is. Daar kan ik lang mee vooruit.

Mooier nog is dat ik bij het wakker worden vanochtend deze tekst van John O’Donohue in mijn mail box vind. Misschien is dat wel de terugkeer naar dat moment.

I place on the altar of dawn:
The quiet loyalty of breath,
The tent of thought where I shelter,
Waves of desire I am shore to
And all beauty drawn to the eye.

May my mind come alive today
To the invisible geography
That invites me to new frontiers,
To break the dead shell of yesterdays,
To risk being disturbed and changed.

May I have the courage today
To live the life that I would love,
To postpone my dream no longer
But do at last what I came here for
And waste my heart on fear no more.

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/een-vredig-ontwaken
Twitter