Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

Ik heb geen verstand van muziek. Er is veel muziek die ik mooi vind, maar vaak niet meer dan één nummer van een album. Mijn muziekcollectie is een beetje hap-snap. De muziek die hier vaak uit de luidsprekers van auto’s, café’s en parken klinkt is écht niet mijn keuze. Ik noem t maar klezma, of traditionele muziek. Weet ik veel, ik vind het in elk geval niet mooi, het raakt me nooit. Muziek moet raken, moet ontroeren, wakker maken vind ik.
Misschien was ik daarom niet voorbereid op wat het wonderlijk toeval, of een heldervoelende of noem het een medium, op mijn pad legde. Of misschien legt de fysieke uitdaging en het afzien je open hiervoor. Het is het nummer ‘open my heart’ van Harc. Ik speelde het gisteravond op mijn smartphone en het lied raakte mij diep en bleef de hele nacht in mij resoneren. Alsof er een diepere laag ‘ik’ werd opengelegd.

Ik heb die nacht een van mijn mooiste dromen ooit gehad, half lucide. Ik noem hem ‘delen verenigen’. We hebben het nog wel over de inhoud. Een aangrijpende, ontroerende verrassing en kado, dat lied.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/een-ontroerende-verrassing
Twitter