Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Een borrel en een sigaar

Een borrel en een sigaar

By on aug 8, 2016 in Blog | 5 comments

20160806_192424Ik kijk uit vanaf weer een balkon over het stadje Orahovica. Hostel Merkur, met zijn 170 bedden, fitness en zwembad  is zo goed als verlaten. Het onafhankelijkheids festival is door het onweer van gisteren weggespoeld en afgeblazen en de gasten zijn naar huis. Een strop voor het hostel, want ze moeten evengoed wel de overhead aan booking.com betalen. Dat is pas goede business, wel de opbrengsten maar niet de risico’s. Waarom bedenk ik dat soort dingen zelf niet?

20160806_161456Ik heb een bezoek gebracht aan de oude ‘grad’, de burcht die hoog boven het stadje torent. Niks nieuws, een oud verhaal; een middeleeuwse burcht, vervallen tot ruïne en daarna zijn veel van de stenen door de lokale bevolking gebruikt om hun eigen huizen te bouwen.

20160806_161832De ontwerper is denk helemaal wég geweest van de vroeg gotische stijl. Hij (ik denk ‘hij’) heeft er wonderlijk veel mooie grote bogen en poorten, veel doorkijkjes en uitzichten in gebouwd. Natuurlijk zijn de deuren en luiken eruit 🙂 maar toch, het moet een mooi licht bouwwerk zijn geweest in zijn tijd. Zo mag mijn nieuwe huis er ook uit zien.

Het was rustig aan vandaag. Het was bewolkt, na de grimmige nacht, maar ik voelde me extreem moe. Mijn vochtbalans is overstuur. Op zo’n hete dag als gisteren kan ik er water in blijven gieten en toch is het nooit genoeg. Sommige nachten sta ik 5 keer op om bij te drinken. Minder kilometers maken dan veel goed.

In het restaurant waar ik voor heel weinig geld veel te veel vlees op mijn bord krijg komt tegen sluitingstijd een ‘plastic tassen mevrouw’ binnen en begint een sjofele meneer ongevraagd en verontschuldigend onder mijn tafel te vegen. Ze krijgen beiden hun aalmoes van de eigenaar. Of is dit mijn rechtvaardigheids perceptie die opspeelt? Kun je ooit helemaal objectief zijn, wíl je dat?

En nu zit ik hier in de avondzon met een borrel en een sigaar. Water was beter geweest maar weet je hoe lekker alcohol is na liters en liters water? ! Slecht voor de vochtbalans weet ik maar de donkere kant moet ook een kans krijgen, toch 😉 Morgenochtend mag ik, waarschijnlijk in mijn uppie, in het 50 meter bad de lichte kant weer voeden.

 

  5 Comments

 1. Zonder donker is er geen licht toch!

  • En ik maar altijd ‘denken’; is t donker, dan is er geen licht…;)

 2. Wim,

  Wat klinkt nu beter; water met n sigaar…
  Wijn met n sigaar…;)

  Later, bob

 3. Weer begonnen met roken?

  • Kon t ff niet laten…stoom afblazen!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/een-borrel-en-een-sigaar
Twitter