Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Dingen die ver(dw)schijnen door de mist

Dingen die ver(dw)schijnen door de mist

By on dec 30, 2016 in Blog | 9 comments

20161229_111426Gisteren liep ik met mijn vrienden Peter en Joey door de mist over de heide en de Belgische grens naar het dorpje Meerle waar we in een kleine lokaal cafeetje een pintje dronken. Door de invallende duisternis wandelden we terug naar Breda voor nog een paar pintjes. De mist verandert de blik op het pad en het landschap. Dingen lijken anders in de mist, het verbreed en vernauwt tegelijkertijd, het laat gedachten ontstaan die er anders niet zijn.

De mist kan misleidend zijn. Ik hoor het geluid van auto’s op de verre autoweg alsof ze 100 meter bij mij vandaan rijden. De mist verandert het geluid van het verkeer in een muur van gebrom, waar andere 20161229_111602geluiden juist gedempt worden. Bomen die dichtbij op het pad staan lijken ver weg en het stille water van het ven heeft een grijze, dromerige glans. Dingen waarvan je weet dat ze er zijn, zijn verdwenen, maar het glanzende bevroren gas raakt de blik en duwt zichzelf naar voren.

Door de mist verdwijnt het tastbare en er ontstaan een andere werkelijkheid, net zo tastbaar die er, misschien, niet is. Het lijkt op het voortgaan van de tijd die sommige gebeurtenissen polijst tot glanzend gouden herinneringen en andere laat verdwijnen in de mist van het geheugen alsof ze er nooit zijn geweest. Mist en tijd geven ons de mogelijkheid om nieuwe realiteiten te creeeren.

20161229_124606Misschien heb je dit ooit meegemaakt; een gouden gebeurtenis in je leven waarvan je diep in je hart weet dat dit het beste is dat zich ooit heeft voorgedaan en voor zal doen. Een liefdevol herkennen en erkennen dat vanuit de mist tot je kwam en dat je leven veranderde. Dat jou vanuit de diepte van je ziel omarmde en aannam. Niets is nu nog wat het was. Vanaf dit moment kun je alleen maar in liefde vooruit. Hierna is er geen angst meer, hierna is er alles mogelijk. Een nieuwe tastbare realiteit.

Ik weet dat het er is maar mist en tijd laten het soms zo ver weg lijken. Ze houden dat tastbare nog verborgen voor mij en laten me zoeken naar het juiste pad. Dat is ook de reden om te 20161229_111312kiezen voor het liedje hieronder, waarmee ik me naar het volgende jaar verplaats. Blof & Counting Crows, Holiday in Spain.

Ik wens je een jaar vol liefde, een jaar om tot in het diepst van je ziel geraakt te worden, als je dat niet al was 😉 Ik wens je een jaar om met de beste van vrienden en geliefden te delen. Happy New Year!

  9 Comments

 1. Pràchtig beschreven lieve Wim. Wens jou en de geliefden om je heen een beautiful 2017 toe.

  • ook voor jou Ingrid! X

 2. Ik was erbij, ik ben erbij en ik blijf erbij…ook de komende jaren.. en wat was het mooi…
  Ik ben en blijf benieuwd naar het land(schap) achter de mist..

  • mee blijven lopen 🙂

 3. lieve wensen ook van mij
  Ada

  • Dag Ada, mooi nieuw jaar.

 4. Dat een wereldwijd heftig vuur-apenjaar op 24 januari over mag gaan in een zachter, warmer en liefdevoller sterrenstand, waarin de frequentie van het hart aansluit en vele anderen aantrekt. Graag tot ziens in het nieuwe jaar, Wim.
  Liefs, Tineke

  • Héél graag tot ziens in het nieuwe jaar. Veel beweging hier. Liefs

 5. Heb afgelopen weekend ook in de volle bevroren mist gelopen, errug mooi! En brengt zeker mooie gedachten met zich mee.

  Op een mooi en bijzonder 2017 met weer veel mooie avonturen!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/dingen-die-verdwschijnen-door-de-mist
Twitter