Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu
De wereld dromen

De wereld dromen

By on nov 9, 2016 in Blog | 0 comments

20161109_163024Het is een mistroostige dag. Er valt de hele dag een miezerregen en het nieuws uit Amerika is ook niet goed. Hoe kun je stemmen voor een man die de boel bij elkaar liegt, die vrouwen vernedert en mensen met een ander geloof of andere kleur buiten wil sluiten. Ik weet het, zijn tegenstandster was ook niet veel soeps. Misschien krijg je dat er van wanneer je uiteindelijk maar twee kandidaten over mag houden. Het lijkt op het failliet van de democratie wanneer je door manipulatie, leugen en bedrog leiding mag gaan geven aan een land.  Uit een mooie blog pikte ik deze tekst van John O’Donohue op:

FOR ONE WHO HOLDS POWER
May the gift of leadership awaken in you as a vocation,
Keep you mindful of the providence that calls you to serve.
As high over the mountains the eagle spreads its wings,
May your perspective be larger than the view from the foothills.
When the way is flat and dull in times of gray endurance, may your imagination continue to evoke horizons.
When thirst burns in times of drought, may you be blessed to find the wells.
May you have the wisdom to read time clearly and know when the seed of change will flourish.
In your heart may there be a sanctuary for the stillness where clarity is born.
May your work be infused with passion and creativity and have the wisdom to balance compassion and challenge.
May your soul find the graciousness to rise above the fester of small mediocrities.
May your power never become a shell wherein your heart would silently atrophy.
May you welcome your own vulnerability as the ground where healing and truth join.
May integrity of soul be your first ideal, the source that will guide and bless your work.

20161109_162936Tijd om even naar buiten te gaan. Niet lang en niet ver, de miezer houdt me binnen de muren van de oude kloostertuin. Zelfs in een park zoals hier is natuur gewoon zoals ze is. Natuur is niet ‘mooi’, of ‘lelijk’, is niet ‘uitbundig’ of ‘kleurrijk’, is niet ‘lief’ of ‘monsterachtig’. Dat zijn oordelen en observaties die wij er aan geven. Natuur is puur. Hoe zou het er uit zien wanneer wij gewoon zijn wat we zijn, wanneer we puur kunnen zijn zonder al die oordelen en observaties? Manipuleren, bedriegen en liegen we dan ook evengoed nog steeds? Laten we dat dan evengoed nog steeds toe? Ik laat me soms ook leiden door negatieve emoties en oordelen. Ik herken het als de schaduwkant van mijn persoonlijkheid die we kennen uit de psychologie, met name in de Jungiaanse psychologie. Onze donkere kant, we hebben het allemaal in ons en we moeten ons er bewust van zijn. Er is naast de persoonlijke schaduw ook een maatschappelijke schaduw, eentje die ons allemaal tegelijk in zijn ban houdt. Ik keek vorige week naar een interview met politici waarin duidelijk wordt dat we in deze tijd onze emotie sterker volgen dan de feiten. Het lijkt er sterk op dat we op dit moment wereldwijd met zo’n schaduw te maken hebben.

Hoe is dit voor de jongere generatie, die met deze schaduw verder moet? De psycholoog Jung is ook bekend om zijn werken met het onbewuste, met droomwerk. Met een Amerikaanse collega uit het droomwerk werk ik aan een online conferentie om met name jonge vrouwen te vragen hoe zij hun toekomst dromen en zien. We denken aan jonge vrouwen omdat wij denken dat daar de sleutel voor verandering ligt. Het gaat er om dat wat we in ons onbewuste en in onze dromen aan energie hebben en creeren te verbinden met de tastbare wereld om ons heen. We noemen het ‘dream your world into being’. We willen graag een positieve boodschap de wereld in sturen. We willen een toekomst waar verbondenheid en liefde een hoofdrol mogen spelen en waar de leiders door integriteit en wijsheid gedreven worden.

Het kastanje diner was in klein comité en een succes. We vroegen ons aan het einde af wat er na ‘loslaten’ komt. Het antwoord kwam vrij snel. Omarmen. Er komt een volgend diner met dit ‘omarmen’ als thema. Een mogelijke datum is 16 december maar dat moet ik nog bevestigen. Laat even weten of je interesse hebt dan kunnen we samen de meest geschikte datum zoeken.

 

 

 

 

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/de-wereld-dromen
Twitter