Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
De toppen van mijn kunnen

De toppen van mijn kunnen

By on jul 19, 2016 in Blog | 14 comments

20160719_172951Hier moet ik morgen overheen. De Ötschrl. Ik zie er verschrikkelijk tegenop. Letterlijk ook. Ik loop al de hele dag te broeden hoe ik dat moet doen. Ik geloof namelijk niet dat ik dat red. Vandaag was er een steile helling van 400 meter. Ik dacht effe dat ik dood zou gaan. Zo erg. Ja nou, ik ben ook geen 20 meer en dan die zware rugzak en mijn zware lijf. En dan de Ötschrl? Nóg steiler, nog langer. Ik voel me ook moe vandaag, dat helpt ook niet.

20160719_181556Dan komt er plotseling en onverwacht  een klein campinkje aan een riviertje voorbij. Ik blijf en sop mijn vermoeide voeten in het koude water De Ötschrl kan me wat. Morgen loop ik gewoon over de weg, eromheen.

Ik realiseer me dat ik nog niet vaak, nooit eigenlijk,  de echte top van mijn kunnen heb getest. Het snot voor de ogen, omvallen van vermoeidheid. Of ben ik daar steeds mee bezig? Gelukkig komen er tussen Mariazell en Graz nog veel meer bergen waar ik iets mee moet. Ik zal wel zien, één berg tegelijk.

  14 Comments

 1. Een berg tegelijk en uitdagingen genoeg om er soms omheen te gaan. Yes you can!

  • Jaja….kom maar meedoen met je ‘yes you can’ is ook veel gezelliger…:)

 2. Ha Wim, klinkt fantastisch!! dit zijn de momenten die je het meest zullen bij blijven van de hele reis. En die Ötschrl gaat je ook lukken, zolang je er maar in gelooft. Zie jezelf van tevoren in gedachten die berg oplopen, voel het afzien en de overwinning. En daarna gaat het je lukken. Succes gegarandeerd 🙂

  • Mental coach gehad zeker!? Voor de Ötschrl is het te laat. De camping gaf het een andere wending. Maar er komt een volgende en ik neem t mee!

 3. De Ötschrl kan me wat. Morgen loop ik gewoon over de weg, eromheen.
  Da’s pas de top van iemand kunnen…het gewoon niet doen..
  Sjapoo!!

  • Ja he. Vond ik zelf eigenlijk ook wel. We moeten al.zoveel….

 4. Hoi Wim, tja dan helpt zo’n GPS ook niet. Maar je hebt altijd een keus en zeker waar het gaat om zelf opgelegde doelen. Dus nu gewoon niet die Otschrl. Je moet immers alleen van je zelf

  • Oh maar die gps is zó verschrikkelijk handig en behulpzaam.ik moet alleen wel mijn eigen keuzes blijven maken!

 5. Je einddoel is uiteindelijk Istanbul… er zijn vele wegen naar…

  ow, zou je ook niet eens naar Rome lopen? Van reik-je-fik naar rome,
  omdat dat ook zo lekker klinkt.

  Het maakt toch weinig uit welke weg, berg of heuvel je neemt… jankend snotterend of lachend. Ow ja en kruipen telt niet mee he, lopen zal je! Want…… Waar jij loopt schijnt de zon! Ik stap zo het vliegtuig in naar LaDouce France, beetje zwemmen zonnen en zuipen…. nixte top van mijn kunnen en uitdagen.
  Want bovenal, waarom zouwik?

  succes Wim, ‘k zal aan je denken… heerlijk even nix aan mijn koooooop!

  • Ha simone, fijne dagen in la douce France. Voor mij maakt het wel uit eelke weg ik neem al kan ik dat niet altijd goed benoemen. Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen. Ik begrijp nu een deel van mijn weg. Hoe zie jij jouw weg achterwaarts?

 6. Mooi om je zo weer te kunnen volgen Wim!
  Helemaal eens met wat iedereen hierboven zegt! Juist super knap dat je besluit om het anders te doen en je niet laat leiden door jouw eigen “moeten” gedachten! Trots op je!

  Het gaat niet om de bestemming maar om de reis er naartoe en het is toch geweldig dat je tijdens die reis steeds weer nieuwe inzichten opdoet en keuzes kan maken 🙂

  • En toch vond ik het ook een beetje jammer dat ik het niet kon. Er zit nog wel iets resultaatgerichts in mij, zal ook wel ergens goed voor zijn! 🙂

 7. Dag wim,

  Tja, wandelen op ‘je ouwe dag’…;)

  Ik zal aan je denken, maar dan jij wel met n goed glas wijn.
  En niet met 20kg bepakking.

  En wat betreft je boek over wandelen, iedereen gaat erin dood.
  En dan bedoel ik niet vd hitte!…:)
  ‘Het filosofische’ ervan. Zie ik nog niet 1, 2, 3…

  Maar om bij een vd ‘grootste’ filosofen te blijven; elk nadeel heeft zn voordeel…
  Dus ook voor jou wim; toi toi toi…
  Robert S te B…;)

  • Iedereen gaat eenmaal dood. Ook en zelfs filosofen. Het gaat er denk ik ook niet om hoe je doodgaat, maar hoe je geleefd hebt. Denk je nou heus dat ik 20 kg bepakking niet kan combineren met een goed glas wijn in de avond 😉

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/de-toppen-van-mijn-kunnen
Twitter