Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Father Alex zegt dat de Duitsers toch wel heel eenzame en zielige mensen zijn. Ze zijn altijd in hun eentje en laten altijd hun hond uit. Father Alex is net aangekomen uit Nigeria en hij heeft een frisse kijk op de duitse manier van leven. Ze moeten zo eenzaam zijn zegt hij. Altijd met hun honden bezig en allemaal alleen in die grote grote huizen. Hij heeft ook honden, thuis, maar daar zijn ook steeds veel mensen omheen.

Ik moet toegeven dat er op het eerste gezicht wel wat in zit. Bijna alle hondenbezitters die ik al wandelend tegenkom, en dat zijn er nogal wat in deze streek zien er wat triestig en verloren uit. Soms vraag ik me af wie wie uitlaat.

Father Alex is naar Duitsland gekomen om gezondheidsredenen. Zijn bisschop in Nigeria stuurde hem naar een congregatie van Nigeriaanse nonnen op het Duitse platteland. Ik ontmoet hem wanneer ik bij het Antoniusklooster aanbel om te vragen of ik mijn tent in hun tuin mag opslaan. Tot mijn verassing wordt de deur geopend door een zwarte non. Ze zijn van de orde van Liefde en Barmhartigheid en ze komen de bijna uitgestorven blanke nonnen aanvullen. Ze zijn nieuwsgierig. Ze zijn gastvrij. Ze lachen veel. Natuurlijk mag mijn tentje daar staan. Ze brengen water en eten en de volgende ochtend koffie.

Ze wensen me een goede reis met, natuurlijk, god’s zegen. In alle eerlijkheid zijn ze de meest vriendelijke en aardige mensen die ik tot nu toe in Duitsland ontmoette.

Father Alex zegt dat het westerse geloof nieuwe inspiratie nodig heeft. Hij mag beginnen met de hondenbezitters.

 

  3 Comments

 1. Grappig en origineel stukje! Dank. Ben zelf ook door Duitsland heengelopen op weg naar Istanbul, en heb er overigens ook erg veel erg vriendelijke Duitsers ontmoet. Er is nog hoop…..

 2. Nieuwe inspiratie vind je misschien in het werk van Anne Baring: the dream of the cosmos. a Quest for the soul. een presentatie vind je bijgaand tot 35 min, daarna volgt een vraaggesprek. Ik vind het heerlijk om hier naar te luisteren.
  https://youtu.be/d-G6BQEmGis
  Heel veel mooie ontdekkingen onderweg gewenst. Liefs, Tineke Zandbergen

 3. mooie wending..

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/de-hond-uitlaten
Twitter