Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Naast het pad zie ik een heleboel muurtjes met bankjes erachter. Het zijn ‘hide-outs’, blijkt later. Voor de korhoen jacht. Er zijn er heel veel van, tientallen. De jacht begint op 12 augustus en het schijnt een geweldige dag te zijn voor iedereen die graag op korhoen jaagt. Mensen betalen 1000 pond en meer voor het privilege om een dagje korhoen te jagen. Dat is natuurlijk inclusief overnachting, de geweren en de honden. En goede maaltijden. Men kleedt zich voor de gelegenheid, tweeds en plusfours. Een mooie gelegenheid ook om je zakenrelaties mee uit te nemen.

Zei ik jacht? Ik had moeten zeggen: slacht. De ‘jager’ zit achter het muurtje en een helper geeft hem zijn geweer. Die helper laadt het geweer ook voor hem, en ook het tweede geweer. Zodat de ‘jager’ lekker door kan blijven schieten. De hond gaat dan alle geschoten korhoenders ophalen. Die korhoenders zijn de hele lente en zomer gevoerd en beschermd tegen roofdieren, er zijn er dus ook heel veel. Ze worden tijdens de ‘jacht’ opgedreven door drijvers, in de richting van de ‘jagers’. Korhoenders zijn niet zulke goede vliegers, ze vliegen in een rechte lijn en komen niet snel hoog. In feite zijn het ‘sitting ducks’. Makkie.

Er zijn vee20140803_105417l mensen in Engeland die wel van deze praktijken af willen.

De ‘jagers’ zeggen daarentegen dat het cultureel erfgoed is.

  2 Comments

 1. Wim,

  En hoeveel heb jij er geschoten en opgegeten? Komende week zal ik niet reageren, want dan zit ik in Berlijn.

  groet Jan.

 2. Hoi hoi Wim , vanaf een wifilokatie ergens onderweg naar huis vanuit Portugal, wil ik je even laten weten dat je schrijven nu nog mooier is dan anders.
  Ik lees het boek: de onwaarschijnlijke reis van Harolds Fry. Geschreven door Rachel joyce. Hij loopt van zuid naar noord. Jullie werelden verschillen maar de verhalen zijn hetzelfde . Iik denk dus vaak aan je!
  Mooie groet en heb het goed. Francien

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/de-glorieuze-12e-augustus
Twitter