Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Vaak wanneer ik in de buurt van een minaret ben (en dat is nogal eens) en een van de gebedsuren wordt aangekondigd, hoor ik eerst een paar bliepjes door de megafoons op de toren. Van die bliepjes die je hebt bij oude telefoons die verbinding maken. Na de bliepjes komt dan de stem van de imam. Ik stel me voor hoe die man achter een schakelbord zit en de minaretten inschakelt en voor de microfoon zijn gebeden doet. Na afloop schakelt hij al bliepend weer af. Zo vreemd is het niet. Kijk maar naar de radio en televisie dominees en diensten. Toch word ik zó vrolijk van dat beeld van die imam voor dat paneel. Ik weet niet goed waarom maar het fleurt de dag bijzonder op. 🙂

  6 Comments

 1. Heerlijk Wim, zo’n vrolijk bericht tussendoor. Je glimlach staat op mijn netvlies. Ik hoop dat je nog veel meer minaretten voorbij loopt. Ik las vanmiddag het volgende berichtje:
  ” Het geluksgevoel ontstaat door endorfine: een stofje dat wordt aangemaakt in de hersenen, de hypofyse om precies te zijn. Het stofje ontstaat tijdens lichamelijke inspanning, opwinding, pijn, pittig eten, liefde en orgasme (volgens Wikipedia). Je wordt er gelukkig van en het heeft een pijnstillende werking.”

  Ik wens jou, al wandelend, veel endorfine toe zodat je fluitend de laatste kilometers naar Istanboel mag afleggen!
  Mooie groet,
  Francien

  • Ja leuk he!
   Pittig eten: check
   Lichamelijke inspanning: check
   Pijn: check
   Opwinding: halve check
   Is dat genoeg om het gemis aan de andere twee te balanceren? 😉

   • Andere 1… je bent ge-liefd-e… dat heb je meegekregen op je reis en sturen wij, van hier naar daar waar jij aan het zijn bent.

    • Dat klinkt heel mooi en maakt me blij. Dank je xxx

 2. Zalig hou je kan genieten van de kleine simpele dingen.. Doe zo voort 😉

  • Dank u wel jongedame! Zal zo voortdoen als de omstandigheden het toelaten 😉
   X

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/bliepjes
Twitter