Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

-De vierde koning-

De stad ligt doodstil in grijze vormloze schaduwen bij zijn ontwaken. Zijn schoenen staan klaar aan de kleinere oostelijke poort waar hij wordt omhelsd door de lichte ochtend. Hij loopt door de oude beukenlaan, zachte banen van gouden licht vallen voor hem op het rechte pad. Een lichte tred, een ferme blik, vastberadenheid, leiden hem naar de grens

Het landschap verandert, het pad draait en kronkelt, klimt en daalt in zijn gestage drang naar voren.
Hij volgt, de weg is zwaar, de zon heet in zijn gezicht. Hij volgt, zich verheugend in zijn arbeid, in de uitdaging van spieren en geest, van lichaam en ziel. Onbezonnen onbewust van de schaduwen die hij creëert, die zijn gaan markeren.

Op het middaguur rust hij. Niets vóór hem en niets achter hem. De stilte van het bos waarin niets beweegt verdiept zich in de schrille schreeuw van een ekster tussen de dennen.

Een meedogenloze zon hamert op zijn rug. Hij beweegt vooruit met geforceerde pas als om de strenge helderheid die hem voortduwt te ontlopen. Dichte, scherpe schaduwen ontstaan uit zijn wezen. Vervormde gedaanten die zijn uitzicht belemmeren, steeds groter, meer verwrongen, wanneer hij verder gaat op zijn pad.

Er is een vreedzame plek in het uur van de schemering, Een plek en een tijd van genade. Wanneer de zachte duisternis naderbij komt, waar licht en schaduw zich vermengen, waar licht schaduw wordt, en schaduw licht.
Hij trekt zijn schoenen uit en in de schemering wordt de poort naar de zoete geur van de tuin zichtbaar.
Zittend tegen de zonverwarmde muur kijkt de vierde koning in de zachte donkere nacht en wacht.

  1 Comment

 1. Mooi geschreven Wim!
  De beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het de uitdagingen mag brengen waar je plezier aan beleeft.

  Lieve groet,
  Suzan

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/bestemming
Twitter