Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
Ademen

Ademen

By on jul 29, 2016 in Blog | 2 comments

Het gebeurt weer nu ik de bergen uit ben, ik voel het en ik ervaar het en ik heb enorme moeite er iets tegen te doen.

20160723_085140

De bergen bepalen mijn tempo. Dat is nooit snel. Ik heb daarbij ook al geen berggeiten postuur. De hellingen en de bospaden maken traag, intensief. Mijn ademhaling wordt bewust en volgt het pad. Ik kan nooit sneller dan mijn adem. Mijn ego vindt dat niet fijn, dat komt in opstand,  wil sneller, wil van de inspanning weg. Bergen houden vast, maken bewust, vertragen de tijd. Misschien is dat het geheim van Franz en Marie.

Na de bergen komt de vlakte, met veel asfalt. Ook het asfalt wil mijn tempo bepalen. Het asfalt is snel, nodigt uit, nee dwingt tot dóórlopen, kilometers maken. Je kunt altijd verder, lijkt het te zeggen. Het maakt mijn ademhaling onbewust. Ik kan sneller dan mijn adem. Ik kan me daar maar moeilijk tegen verweren. Mijn ego houdt van dit soort zinloze uitdagingen.

Ik lees in een boekje dat ik in Mariazell vond:

Je ademhaling is de sleutel tot je krachtbron. Je adem is persoonlijk en tegelijk verbindt het je met de adem van alles wat leeft. De ademhaling is een uitdrukking van het geschenk van het leven. Het wezenlijke is niet maakbaar maar we kunnen tussenruimte creëren om het te ervaren. De ademhaling nodigt ons uit tot een levensles waarin we niet alleen vanuit de wil leven, maar ons aan het leven toevertrouwen. De ademhaling brengt ons in het hier en nu, in de kracht van het moment.

20160727_140555

 

  2 Comments

 1. Hallo Wim,
  wat worden we toch beïnvloedt door van alles,ja. Mooi hoe jij het verschil tussen lopen in de bergen en asfalt opmerkt en beschrijft. Het asfalt is de gemakkelijke weg en die maakt je ademhaling oppervlakkiger en je beleving ook?
  En dan dat ego dat waar je ook gaat je metgezel is he..
  Blijf je beste beentje voort zetten:)!

  Hartegroet,
  Marja

  • Ha Marja,
   Mijn ego is een prima reisgenoot. Hij moet alleen niet aan het stuur zitten. Soms vind ik het verschil tussen ego- en diepere beweegredenen zo moeilijk te zien. Dan moet ik het maar laten gebeuren en van de ervaring leren.
   Fijn, jouw reacties!
   Hartelijke groet

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/ademen
Twitter