Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu

Het heeft flink geregend die nacht op de camping. De volgende morgen loop Ik naar Mainz met een flinke rugwind. Dat is prettig. Ik zie veel afgewaaide takken en onrijp fruit op de grond. Maar dat het gestormd heeft wordt mij pas duidelijk wanneer het personeel van het kleine hotelletje het mij vertelt die avond. Toch waren alle tekenen daar.

20150727_090717Luther in Worms: “hier sta ik, ik kan niet anders”.

 

 

Worms was de volgende dag een mooie stad maar net iets te ver weg, zoals ik schreef. Passau lijkt voor mijn hele reis een mooie stad maar net iets te ver weg realiseer ik mij in Worms. Ik heb te accepteren dat ik dat niet ga halen. Ik realiseer me dat ik weer eens te hard wil, te veel vertrouw op mijn wilskracht. Dat doet pijn: ben ik daar nu nog  niet verder in?

Met die gedachte in mijn hoofd ben ik in Worms doende een routebeschrijving voor het tweede deel van mijn reis te vinden. Die is er niet. Met niets anders dan mijn grove kaart besluit ik Das Nibelungen Lied te kopen, een oer Duits archetypisch verhaal over liefde en haat, dood en verraad dat zijn oorsprong in deze regio heeft. Het is misschien wel de beste routebeschrijving voor mij.

Er is veel te accepteren en een sterke rugwind gecombineerd met veel wilskracht is soms niet zo handig. Wanneer de ene goede kwaliteit de andere versterkt is het tijd vragen te stellen.

  1 Comment

 1. Wim,

  Niet te veel filosoferen, maar gewoon doen. Ik zal een aantal dagen niet gaan reageren, omdat ik naar een bruiloft in Amsterdam ga, een festivalletje meepik,de gay-parade is er de zaterdag en zondag naar het feest van de surinamers ter gelegenheid van afschaffing van de slavernij.

  groet Jan.

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/accepteren
Twitter