Donatie doen? Klik hier!

    language

  • Nederlands
  • English
Navigation Menu

We lopen met zijn tweeen door het natte, winderige landschap van West Brabant. De herfst is echt begonnen; verkleurende bladeren, modderige paden, jachtige wolkenluchten en af en toe een spat regen. Het is nog nét niet guur. In het bos en langs het pad staan joekels van paddestoelen. De natte zomer, die ik maar deels mee heb gemaakt, zorgt nu voor een overvloed aan paddestoelen. Elk nadeel heb zijn voordeel, op zijn Cruijfs. Als je ze tenminste wil plukken. Ik vind ze te mooi en plukken doe ik ze niet, ik weet er te weinig van en ik wil nog wel even verder leven. De spetters veranderen in een bui. Dat is vreemd, zeggen we tegen elkaar. We gaan nooit wandelen als het regent of dreigt te gaan regenen. Dus dit kan geen regen zijn. Ik besluit dat het dan maar gewoon een soort van nattigheid van boven moet zijn. Engelentranen. Het kinderdagverblijf van Zundert heeft deze dag uitgekozen om een kaboutertocht te organiseren. Kinderen in kinderlaarzen en regenjassen met hun ouders onder de paraplu volgen de kabouterplaatjes. Hen deert de nattigheid absoluut niet. Een eindje verder ligt de bosgrond plotseling bezaaid met grote, glimmende kastanjes. Uit de boom gewaaid, ze zijn al los van de bolster, je kunt ze zó oprapen. Zou dat ook van die natte zomer komen? Vervloek de dag niet voor het avond is, zou ook zomaar een Cruijfs gezegde kunnen zijn. Met onze zakken vol komen we terug bij de auto. Het voelt apart, die kastanjes die zomaar op je pad komen vallen. Alleen maar bukken en je hebt ze al. Het voelt alsof ze aan komen waaien. Het geeft me ook een idee voor een kastanjediner met als thema: aanwaaien. Wat komt jou aanwaaien, waar hoef je blijkbaar nauwelijks iets voor te doen, wat lijkt je zonder moeite te lukken? En wat niet…?

Kom je ook aanwaaien voor het kastanjediner op 17 november om 1900 uur in het klooster in Breda? Wel graag even aanmelden bij mij!

    1 Comment

  1. Hoi Wim, ik waai die dag naar Bonaire voor een verblijf bij mijn broer en zijn gezin, voor zon, veel snorkelen en geluier.
    Liefs!

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/aanwaaien-op-17-november
Twitter