Donatie doen? Klik hier!

  language

 • Nederlands
 • English
Navigation Menu
1410 +

1410 +

By on jul 23, 2016 in Blog | 9 comments

20160723_085424Ik heb het toch maar gedaan dan. (Ja je kunt dit op twee manieren lezen. Allebei kloppen). Het zat me niet lekker, die Ötschrl. Kan ik het nu wel of toch niet. In de route van Mariazell naar  Slovenië zitten ook weer bergen. Dán moet het ook maar eens duidelijk worden. Gisteren al een -afschuwelijke  steile- oefenberg achter de kiezen, maar vandaag komt het echte werk. Ik vertrek vanuit Mürzsteg, waar ooit nog Sissie en Franz wittebroodsweken vierden (vooral lokale trots). Het onweert al een paar dagen elke middag/avond en ook voor morgen wordt dat voorspeld. Het zal dus nat zijn, naast steil en hoog en als ik laat ben overvalt mij het onweer op de berg. Vroeg vertrekken dus, terwijl ik net zo’n zacht bed had gevonden die nacht. Op 1410 meter ligt een ‘senkstein’, een soort van ankersteen. Daar heb ik iets met mezelf afgesproken. Waar een ander het eindpunt visualiseert, visualiseer ik mijn afspraak. Binnen en buiten.

20160723_085145Halverwege de berg realiseer ik mij dat ik verder móét. Ik zou niet meer terug durven, hoogtevrees. Maar wat als het verderop óók te erg is? Oei. De woorden van de mevrouw die mij gisteravond op straat aansprak (je moet nooit alleen lopen! Stel dat er wat gebeurt!) krijgen een nerveuze klank. Intussen geniet ik wel van de dingen om mij heen en het uitzicht. Als ik maar niet naar beneden hoef te kijken…

20160723_093238Ik haal de ‘senkstein’ waar ik boven de wolken in het dal uit mag kijken. Ik doe wat ik met mezelf afgesproken had. De indrukwekkende omgeving maakt t alleen maar mooier.  Ik haal ook de volgende berg -ja het waren er twee en de tweede ligt op 1525 meter- en in totaal klim en daal ik 2600 meter vandaag.

20160723_104145 En om te laten zien dat ik nog steeds niet aan de top van mijn kunnen ben, hier een vrolijk fotootje van mijzelf. De rode neus is van een gebrek aan smeren 🙂

  9 Comments

 1. Ha Wim, mooi je te kunnen volgen op jouw bedevaart naar het zuiden! De Oetscher ligt op een voor Nieder Oesterreichse begrippen toch wel mytische hoogte van 1,893 m. een pareltje voor het aangezicht, dat ook nog. Enfin, met deze senkstein in tha pocket, rest jou volgens mij slechts 1 ding, nl. met speels gemak de top van de Hochlantsch bestijgen en onder het genot van een flinke Struedel te genieten van het uitzicht vanaf de hoogste top van het Grazer Bergland. Enjoy!

  • De toppen van ieders kunnen zijn gelukkig individueel bepaald. Ik aanvaard de mijne in nederigheid, wetende dat er vele bergen zijn die mijn kunnen vér te boven gaan. Maar wat let jou :)?

   • Hé Arnoud (en anderen). Er kloppen een paar dingen niet in deze reactie van mij. Logisch gezien maar ook qua inhoud. Wat zou jij zeggen dat het kan zijn?

 2. Kom Bauke, gewoon doorzetten, jij overwint die puisten gewoon met doorzettingsvermogen. Een tegenvallende dag kan gewoon gebeuren en daarna komen er weer mooie uitdagingen. Zet hem op Bauke. Komende 4 weken ga ik je niet volgen, want dan ben ik zo’n 4 weken van deze planeet verdwenen.

  groet Jan.

  • Terug naar Mars, Jan? ;). Fijne vakantie!

 3. Knap van je,…bewonder je…… 🙂

  • Dat is fijn. Ik vind t zelf ook wel knap, vooral dat ik er plezier aan blijf houden. X

 4. Bikkel!! en evenals Sabine TROTS!!

  • 🙂 🙂 🙂

Post a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Follow by Email
Facebook
Google+
https://www.beinginmotion.eu/1410-3
Twitter